Danmark har högertrafik, något som bland annat betyder att omkörning alltid sker till vänster. Det gäller också på motorväg, och även om motorvägen är mer än 2-filig. Skyltar i Danmark följer i stort sett internationella direktiv och har internationella symboler, men det finns några extra saker att hålla reda på:

Förkörsrätt

Den röd-vita trekantiga skylt eller målning i vägbanan som visar att man har väjningsplikt gentemot de fordon som kör på den väg man är på väg ut på.

Bussar

Lämna företräde till bussar som blinkar ut från hållplatser.

Cyklister

Cyklister har ofta företräde - var uppmärksam på cyklister i korsningar. Vid högersväng ska man lämna företräde för fotgängare, mopeder och cyklister som är på väg rakt fram.

Mobiltelefoner
Det är förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon eller skriva/skicka SMS när du kör i Danmark. Det är tillåtet att prata i telefon om du har ett handsfree-system som är inbyggt i bilen (hörlurar räknas inte som handsfree). 

Köra på motorvägen

Du ska alltid använda blinkers när du byter körfält på motorvägen. Du ska också använda varningsblinkers om det snabbt uppstår stopp eller fara som t ex köbildning.

Hastighetsbegränsningar

I Danmark gäller följande hastighetsbegränsningar för bilar:

- 50 km/h i städer, orter och samhällen
- 80 eller 90 km/h på landsvägar utanför stadsområden. 
- 130 km/h på motorvägar, vissa sträckor har dock max 110 km/h. 
- 80 km/h på motortrafikled
Notera att man har färre skyltar än vi är vana vid i Sverige vad gäller hastighet.

På motorvägar får bilar och motorcyklar med släp (inklusive husvagn) köra max 80 km/h.
På motortrafikled och landsväg får bilar med släp och motorcyklar köra max 70 km/h.

Polisen är snabba att bötfälla fordon som kör för fort, oavsett hur lite det är över tillåten gräns. Fortkörning ger dryga böter och om man är en utländsk bilist avkrävs boten på plats.

Promillegräns

Promillegränsen i Danmark är 0,5 promille men den enklaste sättet att hålla sig under den tillåtna nivån är att inte köra när man har druckit.